"Omiš" ide u Tivat

Zoran Milanović 22. i 23. juna. u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Autor mondo.me

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boraviće na poziv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori 22. i 23. juna.

Izvor: Screenshot/ Youtube / FRANCE 24 English

Predsjednik Milanović će u Crnu Goru doputovati vojnim brodom u luku Tivat nakon čega će ga u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne počasti dočekati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Predsjednici država Crne Gore i Hrvatske će nakon tête-à-tête susreta i zvaničnog sastanka uz prisustvo delegacija, dati izjave za javnost.

U nastavku prvog dana posjete, predsjednici Đukanović i Milanović  posjetiće muzej Kralja Nikole na Cetinju.

Drugog dana posjete, dvojica predsjednika će ispred katedrale Sv. Tripuna u Kotoru, prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići Katedralu i posjetiti Kotorsku biskupiju, nakon čega je planiran radni ručak koji u čast visokog gosta priređuje predsjednik Đukanović.

Predsjednik Milanović će se, tokom zvanične posjete našoj zemlji, sastati i sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem i predsjednikom Vlade Duškom Markovićem, a planiran je i susret sa predstavnicima Hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

Posjeta Predsjednika Republike Hrvatske, aktuelne predsjedavajuće Savjetom EU, prva je zvanična predsjednička posjeta nakon višemjesečne obustave međudržavnih aktivnosti prouzrokovane pandemijom COVID 19.