OPET HAOS

Carević i Bulatović završili razgovor, evo šta su poručili!

Autor mondo.me Izvor Vijesti

Smijenjeni predsjednik Opštine Budva Marko Carević i predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović razgovarali jutros sa novim rukovodstvom grada a sastanku su prethodili incidenti ispred zgrade opštine.

Izvor: YouTube/RTV Budva/screenshot

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević i Vladimir Bulatović su izašli iz kancelarije. Novinarima se kratko obratio Bulatović navodeći da će razgovori biti nastavljeni.

On je poručio da "nema nikakvih pregovora".

"Mi razgovaramo kako da ovu situaciju riješimo na kulturan način", rekao je Bulatović.

Carević je poručio da će prihvatiti da nije predsjednik Opštine "kada to utvrdi sud".

"Pečat je kod mene i kada sud bude utvrdio da nisam predsjednik, ja ću to prihvatiti” kazao je Carević.

"Pokušavamo za stolom da riješimo sve i ja kao neko ko ima širinu, bez obzira na dešavanja od juče koja neće biti oproštena, ali ćemo se truditi da zaboravimo, da sjednemo za sto i rješavamo stvari", kazao je Carević nakon sastanka.

Ranije danas nastao je pravi haos ispred zgrade Opštine Budva kada je Vladimir Bulatović, kojeg je nova većina u lokalnom parlamentu proglasila za vršioca dužnosti predsjednika Opštine, izašao na poziv odbornika Demokrata Mijomira Pejovića.

Pejović je Bulatoviću govorio da "izađe napolje, sram ga bilo", "krvave su ti ruke", "izađi pred građane, ruke si okrvario", "postao si sluga mafije", prenose Vijesti.

Smijenjeni čelnici Opštine Budva Marko Carević i Krsto Radović i ostali opštinski funkcioneri pušteni su sinoć na slobodu, nakon hapšenja tokom nereda prilikom blokade opštinske zgrade i intervencije crnogorske policije juče ujutro.

Milanu Careviću, sinu Marka Carevića, koji se tereti da je napao policajca i nanio mu tjelesne povrede tokom jučerašnjih nereda u Budvi, određeno je zadržavanje do 72 sata.

Marko Carević je danas ušao u kancelariju zajedno sa Vladimirom Bulatovićem i Snežanom Kuč, koje je nova većina u lokalnom parlamentu proglasila za vršioca dužnosti predsjednika Opštine, odnosno za v.d. predsjednicu parlamenta.

Carević je na ulazu izbjegao da se rukuje sa Bulatovićem.

U Budvi su juče ujutro zbog nereda privedene 23 osobe, među kojima su bili Carević, predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović i ostali funkcioneri Opštine Budva, koji su, nakon nekoliko sati, pušteni da se brane sa slobode.

Iz Uprave policije su kazali da su uhapšeni zbog sprečavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje.

Carević je kazao da su oslobođeni krivične odgovornosti i da je zbog napada na policajca zadržan jedino njegov sin, koji će večeras biti saslušan u ODT Kotor.

Savjet za građansku kontrolu rada policije na sednici koju je održao kasno sinoć je zaključio da su policijski službenici Centra bezbednosti Bar - Saša Knežević i Alen Hamzić, upotrebom fizičke snage prekoračili ovlašćenja prilikom hapšenja sekretara za investicije Opštine Budva Mladena Mikijelja.

Intervencijom jakih snaga crnogorske policije, iz zgrade Opštine Budva, u ranijim jutarnjim časovima juče nasilno su izvedeni i odvedeni u Centar bezbjednosti Budva čelnici lokalne samouprave koji su smijenjeni 11. juna.

Nekoliko stotina građana Berana i Kotora protestovalo je sinoć zbog događaja u Budvi.

Tagovi