Politika

Predsjedništvo DPS: Ubjedljivo ćemo pobijediti i na narednim izborima

Autor mondo.me

Đukanović predsjedavao sjednicom

Izvor: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista na danas održanoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik partije Milo Đukanović razmatralo je aktuelna politička pitanja i dinamiku realizacije partijskih aktivnosti u susret predstojećim redovnim parlamentarnim izborima.

Predsjedništvo je konstatovalo zadovoljstvo činjenicom da je Crna Gora prva “Corona-free” destinacija u Evropi. Istaknuto je da je to posledica kvalitetnog rada nadležnih državnih organa i evidentnog institucionalnog sazrijevanja koje predstavlja osnov vladavine prava, a ujedno se nalazi među ključnim programskim prioritetima Demokratske partije socijalista.

Na sjednici je razmotrena i dinamika realizacije daljih aktivnosti a u susret kampanji za predstojeće parlamentarne izbore. U tom kontekstu zakazan je i Savjet za praćenje realizacije izbornog programa koji će se održati narednog mjeseca.

Izražena su očekivanja da će i na ovim izborima, a na osnovu ostvarenih programskih ciljeva i realizacije izbornog programa, kao i dobrog stanja u kojem se nalazi partijska infrastruktura, Demokratska partija socijalista ostvariti još jednu ubjedljivu izbornu pobjedu.

Takođe, Predsjedništvo je donijelo Odluku o davanju saglasnosti na inicijativu pripajanja Partije za Gusinje Opštinskom odboru Demokratske partije socijalista u Gusinju.

Na sjednici je utvrđen prijedlog političkog direktora, povodom imenovanja članova Izvršnog odbora DPS Crne Gore i usvojen je Prijedlog odluke o formiranju komisija Glavnog odbora.

Sjednici Predsjedništva prisustvovali su svi članovi uz poštovanje svih propisanih i važećih preporuka NKT-a.