Politika

Smjena vlasti u Budvi izglasana u hotelu! (VIDEO)

Autor mondo.me

Odbornici opozicije posle neuspjelog pokušaja da uđu u lokalni parlament, izglasali smjenu opštinske vlasti na sjednici održanoj u hotelu

.
Izvor: MONDO

U SO Budva nije, kako je bilo najavljeno, održana sjednica Skupštine koju je sazvala opozicija koja tvrdi da ima većinu i pravo po statutu da to uradi. Pošto im je bilo onemogućeno da uđu u lokalni parlament, odbornici su otišli do sale aprtmana "Limun" na Slovenskoj plaži i tu od 13 časova održavaju sjednicu.

MONDO reporter javlja da prilaz hotelu obezbjeđuju jake policijske snage, ali da osim novinara, ispred hotela nema okupljanja. Sjednicom predsjedava odbornica Crnogorske, Anđela Ivanović.

Opozicioni odbornici, njih 17, tako su izglasali su tako smjenu gradonačelnika Budve Marka "Bata" Carevića i cijelog opštinskog rukovodstva. Oni su za v.d. gradonačelnika izabrali Vladimira Bulatovića iz Crnogorske.




Opozicionim odbornicima cilj je da bude smijenjen gradonačelnik Budve Marko "Bato" Carević i cijelo opštinsko rukovodstvo. Oni su ranije danas došli do lokalne skupštine, ali im nije uspjelo da u nju uđu.

Naime, predsjednik budvanskog parlamenta Krsto Radović (Demokratska Crna Gora) kao što je i obećao, na skupštinskim vratima sačekao je novoformiranu većinu od 17 odbornika. Radović im je poručio da nemaju legitimitet da održe sjednicu i uđu u salu i Skupštine.

Prethodno je Odbornica Crnogorske Anđela Ivanović zatražila od Radovića da im dozvoli održavanje sjednice, što je on odbio navodeći da je sjednica nezakonito sazvana, te da mogu održavati svoje skupove.

On im je poručio i da je po statutu grada sjednica zakazana za 29. jul i da tek tada može da se raspravlja o njihovim zahtjevima.

Posle obraćanja Radovića, odbornici opozicije su napustili Skupštinu. Potom su otišli u budvanski hotel.

Nasilnih pokušaja da se uđe u lokalni parlament nije bilo.

Radović je ranije upozorio odbornike opozicije da će krivično odgovarati ako pokušaju nasilno da uđu u salu i održe, kako on kaže, nezakonito sazvanu sjednicu. Takođe, rekao je i da će skupštinska sala biti zaključana.

Opoziciju u Budvi čine Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića i još nekoliko partija, koje su se udružile u cilju da smijene lokalno rukovodstvo grada. A u tome bi trebalo da im pomogne i "otcijepljeni" odbornik Stevan Džaković, koji je bio meta napada nezadovoljne grupe građana i doskorašnjih političkih saboraca, koji su ga optužili za "izdaju", "prodaju" i slično.

Prošle nedjelje dogodili su se incidenti ispred šatora koji je bio privremeno postavljen kako bi se u njemu održala sjednica lokalne skupštine, a uz poštovanje zdravstvenih mjera zbog epidemije korona virusa.

Inače, dvije političke strane se međusobno optužuju za korupciju i nemar, a račun SO Budva je u blokadi.

SNIMCI PRED SJEDNICU

FOTOGRAFIJE

Tagovi