Politika

Ministar Bošković na druženju sa vojnicima

Autor mondo.me

Ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom Generalštaba, general majorom Dragutinom Dakićem i saradnicima obišao kasarnu 'Milovan Šaranović' u Danilovgradu.

Izvor: gov.me

Na neformalnom druženju sa vojnicima po ugovoru i dobrovoljcima koji su na obuci ministar je imao priliku da čuje kakve su njihove impresije.

'Kroz razmjenu informacija i gledišta na projekat dobrovoljnog služenja vojnog roka koji smo pokrenuli prije dvije godine, sagledali smo iz prve ruke koje su to zamke koje mladog čovjeka sprečavaju da se oproba u tom zanimanju, koje je prije svega vrlo časno i izazovno, traži odricanja, dok istovremeno omogućava da mladi čovjek spozna svoje fizičke i psihičke granice', kazao je ministar Bošković i dodao da time postaju spremniji za današnji, moderan život.

Razgovaralo se o raznim mogućnostima, o prijemu u službu, kao i obrazovanju na stranim akademijama. Nakon druženja u parku u okviru kasarne, ministar i načelnik Generalštaba su sagledali i isprobali mogućnosti hrvatske puške VHS2.

'U procesu smo modernizacije i lakog pješadijskog naoružanja, a jedan od mogućih dobavljača je HS Produkt iz Hrvatske, sa kojim od ranije imamo dobru saradnju. To je bila odlična prilika da se upoznamo sa mogućnostima i kvalitetima tog naoružanja. U narednom periodu odlučićemo sa kojim dobavljačem ćemo ići u realizaciju jednog ovakvog poduhvata', zaključio je ministar.