Politika

Džaković: Nisam bio ni otet ni drogiran

Autor mondo.me

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Budva, Stevan Džaković, kazao je na konferenciji za novinare da on podržava inicijativu Crnogorske, te kazao da niti je bio otet ili drogiran.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Kazao je da mu je prijetio gradski menadžer Milo Božović.

Uz mjere obezbjeđenja, odbornici DPS, Crnogorske, SD i Džakovic su ušli u salu.

Džaković je na presu kazao da ljudi koji su skandirali ovih dana i ispred njegove kuće to nisu činili ispred kuće Rajka Kuljače, Svetozara Marovića, Miloša Marovića i Lazara Rađenovića.

Odbornica DPS Snežana Kuč kazala je da je ta partija tražila od Centra bezbjednosti Budva da garantuje bezbjednost odbornicima koji su juče bili izloženi torturi i vrijeđanju. Ona je kazala da će, ukoliko im na sjednici ne bude garantovana bezbjednost, ta partija donijeti odluku da li će prisustvovati.

Sjednica Skupštine opštine (SO) Budva na čijem dnevnom redu je razrješenje gradonačelnika Budve, Marka Carevića, koja je počela oko 13.30 prekinuta je prethodno na sat i po jer je Služba obezbjeđenja BMB Security, koju je Opština Budva angažovala otkazala obavljanje poslova obezbjeđenja. Predsjednik SO Budva, Krsto Radović odredio je tada pauzu.

Nakon što je određena pauza, u improvizovanoj sali je došlo i do rasprave između Carevića i odbornika DPS Gojka Ljubanovića.

Carević mu je kazao da on politiku i privatnost ne miješa, ali da mu nije jasno kako će Ljubanović pogledati u oči Grbljane koji su mu čestitali što nije potpisao inicijativu za njegovu smjenu.

Pomenuo mu je i da postoje poruke koje je Ljubanović poslao Grbljanima kada su mu čestitali.

Policija nije dala pojedinima da uđu na službeni ulaz Opštine, nakon čega je došlo do rasprave. Sjednicu će obezbjeđivati pripadnici Službe zaštite i spasavanja.

Lider budvanskih Demokrata, Mijomir Pejović je ranije zatražio da sjednica bude odložena jer je, kako je rekao, nezavisni odbornik Stevan Džaković bio drogiran i otet.

Sjednici je prethodio haos zgrade Opštine gdje je interventna jedinica pokušala da rastjera okupljene građane.

Gradski menadžer, Milo Božović je tokom sukoba s policijom rekao da policija nema ovlašćenje i rekao građanima da uđu u zgradu Opštine.