Politika

HAOS U BUDVI: Pejović tvrdi da je odbornik Džaković drogiran i otet!

Autor mondo.me Izvor Vijesti

Sjednica Skupštine opštine Budva na čijem dnevnom redu je razrješenje gradonačelnika Budve Marka Carevića, prekinuta je na sat i po jer je Služba obezbjeđenja BMB Security, koju je Opština Budva angažovala otkazala obavljanje poslova obezbjeđenja!

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčevič

Predsjednik SO Budva, Krsto Radović odredio je pauzu odmah nakon početka sjednice (oko 13.30), pišu Vijesti.

Policija je asistirala dok je salu napuštao nezavsini odbornik Stevan Džaković i on je u pratnji odbornika Crnogorske otišao u kancelarije Crnogorske koje se nalaze u zgradi Zavoda za izgradnju Budve na oko 50 metara od zgrade Opštine.

Lider budvanskih Demokrata, Mijomir Pejović je ranije zatražio da sjednica bude odložena jer je, kako je rekao, nezavisni odbornik Stevan Džaković bio drogiran i otet!

Sjednici je prethodio haos zgrade Opštine gdje je interventna jedinica pokušala da rastjera okupljene građane.

Tokom sukoba s policijom gradski menadžer Milo Božović rekao je da policija nema ovlašćenje i rekao građanima da uđu u zgradu Opštine.

Nakon toga je došao Carević koji je bio na sastanku sa jednim od lidera Demokratskog fronta Andrijom Mandićem i rekao policiji da se skloni i da ih pusti da rade.

Policija se, kako javljaju Vijesti, još uvijek nalazi ispred zgrade Opštine

Carević je rekao je da je riječ o okupaciji i da neće pristati da rade dok je oklopljena policija oko skupštinske sale.

On je tražio i broj direktora Uprave policije, Veselina Veljovića. 

Nakon što su došli odbornici DPS-a, SD-a, Crnogoske i nezavisni odbornik Stevan Džaković, predsjednica UO Mediteran reklame Veselinka Kalezić kazala je da je nju sinoć policija privela na informativni razgovor!

Vijesti navodie da se ispred Opštine Budva postrojila interventna jedinica policije, pola sata prije početka sjednice Skupštine opštine.

Policija je svuda oko improvizovane skupštinske sale i legitimiše sve koji namjeravaju da priđu improvizovanoj sali.