Politika

Marković: Nema ljutnje kada su u pitanju nacionalni interesi

Autor mondo.me

Odluka Crne Gore u vezi sa otvaranjem granica donijeta je na osnovu epidemiološkog standarda koji utvrđuju crnogorske zdravstvene vlasti, kazao je premijer Duško Marković, navodeći da nema nikakve skrivene agende.

Izvor: Vlada Crne Gore/B.Ćupić

„Što se tiče Srbije i naše zadnje odluke, želim da kažem da ta odluka nije donijeta u odnosu ni na jednu državu, nego na osnovu epidemiološkog standarda koji utvrđuju zdravstvene vlasti Crne Gore“, rekao je Marković tokom premijerskog sata.

On je naveo da je u Srbiji u srijedu bilo 4,9 hiljada aktivnih slučajeva, što je 72 zaražena koronavirusom na 100 hiljada stanovnika.

„Mi pratimo ono što saopštavaju zdravstvene vlasti Srbije, da se ta država u ovom trenutku upješno nosi sa epidemijom. Nadamo se da će se to desiti brže nego što standardi govore i u tom trenutku Crna Gora će biti otvorena i za srpske državljane.
Oni su dobrodošli u Crnu Goru“, kazao je Marković.

On je rekao da je Crna Gora u potpunosti svjesna da je ukidanje ograničenja neophodno za njen privredni oporavak.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević pitao je premijera Duška Markovića sa koliko novca su Milo, Blažo i Aco Đukanović, kao i Ana Kolarević, pomogli građane i državu u doba korone.

Premijer je kazao da je NKT svojim donacijama pomoglo preko pet hiljada građana i da će taj novac biti upotrijebljen za izgradnju klinika. Marković je kazao da je većina donacija bila anonimna i da je građanima dobro države bilo na prvom mjestu. Kazao je da je donacija lični čin i da mu ne pada na pamet da poslanike DF-a ili Kneževića pita koliko je novca donirao on i njegova porodica.

Marković je kazao da je Prva banka Crne Gore donirala 40.000 eura, a firma "BB Solar" 20.000 eura. Takođe, premijer je saopštio da je donaciju uputio i predsjednik Crne Gore kao i svi javni funkcioneri.

Govoreći i odnosu Crne Gore i Srbije, a na konstataciju Kneževića da se Vlada ponaša antisrpski, premijer je kazao da takvih izjava nikada nije bilo.

"Nema ljutnje i politike kad je u pitanju nacionalno zdravlje", rekao je premijer.

"Možda mi ne radimo dobro, ali smo patriote i posvećeni ovoj državi, za razliku od vas (Demokratski front)", rekao je Marković.

Knežević je prethodno kazao da bi da je na mjestu Srbije, zabranio državnim funkcionerima da idu u Beograd.

"Vi ste kandidat za Vladu Srbije da budete protiv Crne Gore", rekao je Marković i dodao da treba da se odupremo nacionalizmu.

Komentarišući odluku Srbije da zabrani slijetanje aviona Montenegro Airlinesa, Marković je kazao da je to njihova odluka.

“Poštujemo. Vidjećemo šta stoji iza toga, koliko će to trajati”, istakao je Marković.

Možda ce vas zanimati