Živa istina

Simović: Crna Gora ne želi da probleme riješava na ulici

Autor mondo.me Izvor RTCG

Crna Gora želi sve probleme da rješava dogovorom, a ne konfliktom, u institucijama, a ne na ulici kazao je potpredsjednik Vlade, Milutin Simović, u emisiji "Živa istina". Okupljanja građana u Nikšiću opasna po zdravlje ali i savremenu Crnu Goru.

Izvor: Vlada Crne Gore

Posebno zabrinjava, smatra Simović, sinergija i zajedničke aktivnosti dijela SPC i nekih političkih stranaka što imaju podršku pojedinih zemalja regiona i Rusije.

"Ta situacija izgleda složena, ali ne treba da nas pokoleba, Crna Gora ima odgovor na sve to, ovo je Crna Gora u 21. vijeku, Crna Gora kao evroatlantska država, Crna Gora kao evropska država, Crna Gora izgrađenih institucija, Crna Gora koja u svom ovom prethodnom periodu i danas jasno govori i saopštava da mi imamo snage i potrebe i želje i opredjeljenosti da sve ovo rješavamo u institucijama, a ne na ulicama", kazao je Simović.

Ističe da Crna Gora želi da sve ovo rješava dogovorom, a ne konfliktom.

"I to treba da bvude naš odgovor i to nije ništa novo. Svjedočili ste da su nadležne isntitcije, da je Vlada Crne Gore pokrenula dijalog sa MCP, da je on pokrenut na ekspertskom nivou i da on nije tako loše krenuo", rekao je Simović u "Živoj istini".

Simović je u intervjuu kazao da je glavnu riječ u borbi protiv korona virusa u Crnoj Gori vodila potreba očuvanja zdravlja i života svih naših građana. U tome su, kako je naveo, učestvovali "zajedno svi u našem brojnom timu".

"Sačuvali smo staračke domove. Mi u Crnoj Gori smo imali poseban odnos prema starima. To je naša tradicija", poručio je potpredsjednik Vlade.


Simović je kazao da nezakonita javna okupljanja u Nikšiću mogu da ugroze zdravlje ljudi, ranjenu crnogorsku ekonomiju i ugrožene javne finansije.

"To je i atak na sve tekovine savremene Crne Gore. To je atak na Crnu Goru", kazao je SImović.