Politika

Marković o predlogu DF-a: Šta može građanin sa 222 eura? NIŠTA!

Autor mondo.me

Premijer Crne Gore odgovarajući na poslanička pitanja rekao da predlog podrške građanima u vrijeme pandemije koji je predložio Demokratski front zapravo nije nikakva podrška već politička demagogija.

Izvor: Vlada Crne Gore/B.Ćupić

Poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić pitao je premijera zašto Vlada nije prihvatila set urgentnih mjera koje je predložio taj politički savez, a prema kojem bi svaki punoljetni građanin dobio 222 eura, a maloljetni 111.

"Predlog DF-a ne obezbjeđuje ništa. Vladin paket mjera je višemilionska podrška privredi. Zaključio sam da nema istovjetnih država, ni ekonomija, zato nije dobro prepisivati od drugih i gledati u tuđe dvorište", rekao je premijer.

On je saopštio da predlog DF-a nije realnost i da država ne može ponuditi pomoć, a onda pozivati građane da tu pomoć ne uzmu.

"Samo dvije mjere koje ste predložili je 123 milona eura, to je više nego godišnje izdvajanje za zdravstvo ili 50 odsto više od svih kapitalnih projekata predviđenih za ovu godinu", rekao je premijer.

On je kazao da bi poslanici Fronta, da je Vlada prihvatila njihov predlog, kazali da državnim novcem DPS kupuje glasače.

"Ni D od DPS niste čuli od mene svih ovih dana. Pisma podrške svakodnevno nam stižu i od opozicionara. Ovih dana pokušavate da dokažete da mjere nisu po Ustavu i da smo trebali ići drugim putem. Mi smo se oslobodili tuđih puteva, odavno. Pokušali ste da kompromitujete sve napore Vlade", zaključio je Marković.

Marković je rekao da sa 222 eura građani ne mogu da urade ništa.

"Potrošiće ih za 15 dana. Da li će to sačuvati neko radno mjesto? Ne, dovešće do socijalne drame, to je kratkoročna pomoć i možda politička demagogija", rekao je premijer.