Politika

Marković o turističkoj sezoni: Biće teško, ali ne treba padati na koljena

Autor mondo.me

Pažnja turističkoj privredi mora biti konstanta jer je to važan segment naše ekonomije, rekao je premijer Duško Marković u Skupštini Crne Gore.

Izvor: Vlada Crne Gore/B.Ćupić



Premijer je rekao da je turizam najveći potencijal Crne Gore.

"Turizam nije zabranjen, epidemija je zaključala turističu industriju i mi radimo sve da sačuvamo tu granu privrede koliko je moguće. Oslanjamo se na naše goste i oformili smo Operativni štab za turizam", rekao je Marković.

"Mislim da se u svakoj nevolji ne treba predavati i padati na koljena. Ovu situaciju nismo birali već nas je sve zadesilo. Mi ovo vrijeme treba da iskoristimo da kada prođe epidemija omogućimo da ljudi dođu u zemlju koja pruža podršku onima koji žele da se opuste nakon svega. Imamo pouzdan zdravstveni sistem kojem ni mi nismo vjerovali,a danas vjeruje čitav svijet", istakao je premijer.

Prema njegovim riječima, kampanja Vlade i poruka države, kao i turističke privrede je da Crna Gora ima pouzdan i snažan zdravstveni sistem.

Marković smatra da će turisti koji budu dolazili u Crnu Goru znati to da cijene.

"Gledamo šta se radi u regionu, otvorili smo morsku granicu jer prestižni gosti žele da dođu i da budu gosti naših hotela.
Biće teško, ali ćemo sačuvati turističku privredu", zaključio je premijer.