Politika

Marković: Biće teže nego ikada u poslednjih 50 godina ali nema uzmicanja!

Autor mondo.me

Predsjednik Vlade Duško Marković na konferenciji za medije nakon 170. sjednice Vlade poručio da su rezultati koji su ostvareni u borbi protiv epidemije ukazuju da to radimo bolje nego mnogo veće, bogatije i razvijenije države.

Izvor: Vlada Crne Gore

Premijer Duško Marković je ocijenio da se Crna Gora već dva mjeseca suprotstavlja epidemiji Koronavirusa i da pandemija utiče na ekonomiju cijelog svijeta.

I tu borbu Crna Gora vodi uspješno, oslanjajući se na sopstvene snage i potencijal. Rezultati koje smo ostvarili, i koji su vidljivi, ukazuju da to radimo bolje nego mnogo veće, bogatije i razvijenije države. To se, uostalom, potvrđuje svakog dana sa relevantnih domaćih i inostranih adresa. Globalna epidemija ne preskače nikoga, a za zemlju poput Crne Gore, koja se nalazi na putu ekonomskog i sveukupnog razvoja, kriza je stigla u trenutku koji ne ostavlja prostor za čekanje, oklijevanje ili neodlučnost kad je u pitanju očuvanje ekonomije i zaštita standarda naših građana", rekao je Marković.

On je dodao iako Vlada čini sve da epidemiju eliminiše i ostavi što prije iza nas, ekonomski i socijalni izazovi koje je Koronavirus nametnuo, neće biti obilježje samo ove godine.

"Naprotiv, svjesni smo da ulazimo u period dugo trajuće ekonomske krize sa kojom ćemo se suočavati svakog dana i svakog mjeseca“, rekao je predsjednik Vlade.


Premijer Duško Marković je rekao da je u borbu protiv pandemije pozvan sav društveni i individualnii potencijal.

Tako ćemo i u nastavku sa istom snagom i motivacijom raditi na očuvanju naše ekonomije i vašeg standarda. Biće teško, nikada teže u posljednjih 50 godina, ali vas uvjeravam da nema uzmicanja i predaje kako bi očuvali vaš standard, vaše građansko dostojanstvo, sigurnost za vas i vase potomstvo, nećemo stati sa investicijama jer one zapošljavajunaše ljude i podižu našu ekonomiju. Borićemo se za svako radno mjesto i za našu domaću ekonomsku pamet i potencijal. Trajaće ovo, biće i teških i dramatičnih trenutaka, ali vjerujem da je ovo šansa za nas, za novu i kreativnu Crnu Goru. Još jaču, i ekonomski još otporniju", poručio je Marković i dodao:

"Zbog toga žalim što prethodna dva dana u Parlamentu naša opozicija nije dočekala i ispratila aplauzom naše heroje koji nam čuvaju zdravlje i živote. Jer je to prava pobjeda koja nam daje nove prilike. A te nove prilike predstavićemo već za dvije sedmice“.



On je dodao da žali što prethodna dva dana u Parlamentu opozicija nije dočekala i ispratila aplauzom "naše heroje koji nam čuvaju zdravlje i živote".

"Jer je to prava pobjeda koja nam daje nove prilike", rekao je Marković.

Premijer je obraćanje novinarima završio ocjenom da Crna Gora već godinama ide pravim putem, i da svi parametri ukazuju da će stvaralačka energija našeg čovjeka, individualna i kolektivna, uz jasnu stratešku viziju, učiniti da se u najkraćem roku vratimo na put razvoja i napretka.

Uvjeren sam da zajednički imamo neophodni potencijal i sposobnost da i ovu krizu prebrodimo ako nastavimo da budemo jedinstveni i složni“ – zaključio je predsjednik Vlade Duško Marković predstavljanje II paketa Vladinih mjera pomoći građanima i privredi.