Politika

Vuksanović Stanković: Svi moraju pokazati solidarnost

Autor mondo.me Izvor Dan

U Crnoj Gori svi moraju pokazati solidarnost i podržati građane kako bi lakše bila prebrođena krizu izazvana pojavom virusa korona, ocijenila je predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Ona je u intervjuu za Dan kazala da političari ni sada nijesu bili do kraja na visini odgovornosti, a da su, za razliku od njih, građani pokazali zrelost i disciplinu.

Vuksanović Stanković je rekla da su najveći teret i odgovornost ponijeli medicinski radnici i da će se SDP boriti za bolji status zaposlenih u zdravstvu.

Ona smatra da bi elementarno odgovorno ponašanje jedne zrele političke elite bilo neophodno.

"I da dok kriza ove vrste traje ostavimo no strani sve političke razlike i ujedinimo se oko zajedničkog dobra i apsolutnog prioriteta da očuvamo zdravlje i živote građana", navela je Vuksanović Stanković.

Ona je ocijenila da je Crna Gora puno puta u svojoj daljoj i bližoj prošlosti, uz sve razlike, umjela pokazati da je najvitalnija i najsnažnija onda kada se suočava sa najvećim izazovima.

"Mislim da nas je to kao malu, ali ponosnu državu i sačuvalo kroz vjekove ponosnog trajanja", rekla je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, građani žele stabilnost, miran i siguran život.

"Zato poruka i vlastima i opoziciji -ugledajmo se malo na njih i lako ćemo se dogovoriti. Ne treba da se dogovaramo da ukinemo međusobne razlike jer je to nemoguće i nije imanentno demokratijama, već kako da uspostavimo minimum povjerenja i zajedno usvojimo određena pravila igre", kazala je Vuksanović Stanković.