Politika

"Blagi dani prilika za afirmaciju univerzalnih hrišćanskih vrijednosti"

Predstojeći blagi dani prilika su za afirmaciju univerzalnih hrišćanskih vrijednosti koje su davale smisao ljudskom trajanju kroz vjekove, naveo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u čestitki povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Uskrsa.

Izvor: Tanjug

Đukanović je čestitao Uskrs nadbiskupu barskom i apostolskom upravitelju kotorske biskupije Roku Đonlešaju, sveštenstvu i svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz najbolje želje za dobro zdravlje i napredak, ličnu i porodičnu sreću.

Predstojeći blagi dani, koje dočekujemo suočeni s jednim od najvećih savremenih izazova čovječanstva, prilika su za afirmaciju univerzalnih hrišćanskih vrijednosti koje su davale smisao ljudskom trajanju kroz vjekove, da osnaže duh ljudi i podstaknu na spremnost da svi maksimalno doprinesu očuvanju sopstvenog i zdravlja svojih porodica, a time i cijelog društva“, navodi se u čestitki.

Đukanović je kazao da je to prilika da solidarnost i međusobno poštovanje, koji su neodvojivi dio multietničnosti i multikonfesionalnosti po kojima je Crna Gora prepoznatljiva, budu nezaobilazan put u traženju rješenja i za aktuelni problem sa kojim je društvo suočeno.

Katolička zajednica u Crnoj Gori ima u tome svoje posebno mjesto i ulogu, kao i u njenom ukupnom savremenom razvoju i napretku, što podstiču i čvrste tradicionalne veze između Crne Gore i Svete Stolice“, stoji u čestitki.