Politika

Đukanović uputio telegrame saučešća svjetskim liderima

Izvor MINA

Potreba za solidarnošću i podjelom odgovornosti na svim nivoima društva, države i svijeta nikad nije bila jače i vidljivija, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, navodeći da se samo združenim snagama može pobijediti kriza.

Izvor: DPS

Đukanović je danas uputio telegrame saučešća američkom kolegi Donaldu Trampu, britanskoj kraljici Elizabeti Drugoj, predsjedniku Njemačke Franku Valteru Štajnmajeru, belgijskom kralju Filipu i kralju Holandije Viljem-Aleksanderu povodom više hiljada žrtava u tim zemljama izazvanih pandemijom koronavirusa.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović je naveo da se cijeli svijet suočava sa najozbiljnijom globalnom zdravstvenom krizom u novijoj istoriji, i da se „naša društva i najviše vrijednosti evropskog i euroatlantskog zajedništva na kojima temeljimo razvoj nalaze pred najtežim ispitom za koji je potreban zajednički odgovor“.

On je zahvalio za pomoć i podršku Crnoj Gori, koja nije izostala ni u ovakvim okolnostima, navodeći da će Crna Gora kao prijatelj i saveznik znati da pamti i da cijeni.

Neophodnost i potreba za solidarnošću i podjelom odgovornosti na svim nivoima društva, države i svijeta nikada nijesu bile jače i vidljivije, i nesumnjivo da samo združenim snagama možemo pobijediti krizu sa kojom smo suočeni“, navodi se u telegramu Đukanovića.