Politika

Na Žabljaku uhapšena poslanica Zdenka Popović

Autor mondo.me

Demokratska Crna Gora saopštila je da je policija na Žabljaku danas uhapsila poslanicu te stranke Zdenku Popović i privela je tužiocu.

Izvor: Promo/Demokrate

Demokrate su saopštile da je policija zaustavila i navodno maltretirala njihove poslanike i odbornike koji su realizovali humanitarnu akciju u okviru koje su dostavljali pomoć u namirnicama ugroženim porodicama na teritoriji žabljačke opštine.

Iz te partije tvrde da je sve rađeno u skladu sa propisima, i da su poslanici posjedovali putne naloge i potvrde poslodavca, i poštovali sve naredbe državnih organa, ali su navodno diskriminisani na osnovu političke pripadnosti.

 U saopštenju se navodi da su, vodeći se principima humanosti, odbornici Demokrata Žabljak i poslanici te stranke odlučili da od svojih mjesečnih naknada obezbijede pomoć u namirnicama za ugrožene porodice na teritorije Žabljaka.

„Uvažavajući veliku opterećenost Crvenog krsta, Demokrate su odlučile da, u svojstvu građana pruže neophodnu pomoć na terenu“, kazali su iz te partije.

Prema njihovim riječima, predstavnici Demokrata su obezbijedili namirnice i o svom trošku ih dostavljali građanima na seoskim područjima opštine Žabljak, bez ikakvog kontakta sa njima, ostavljajući im namirnice ispred domova.