Politika

Marković: Tri miliona za zdravstvo, 50 za dugoročni program, hvala EU!

Autor mondo.me

Premijer Crne Gore Duško Marković zahvalio Evropskoj uniji na pomoći u borbi protiv koronavirusa.

Izvor: Vlada Crne Gore

Evropska unija će Crnoj Gori za borbu protiv COVID-a19 donirati tri miliona eura za hitnu pomoć za zdravstvo i 50 miliona eura za dugoročni program u skladu sa potrebama crnogorske vlade, a najviše za zdravstvo, ekonomiju i preduzetnike.

"Velika zahvalnost EU za podršku Crnoj Gori u najtežim trenucima borbe protiv koronavirusa. Evropske vrijednosti i solidarnost na djelu. Crna Gora će nastaviti da predano radi sa Evropskom komisijom da zajednički saniramo posljedice krize ", poručio je Marković na Tviteru.


Vlada Crne Gore je saopštila da EU i u teškim trenucima borbe protiv koronavirusa stoji sa Crnom Gorom i pomaže urgentno nabavku opreme i zaštitnih sredstava sa tri miliona kroz sistem Ujedinjenih nacija.

"Istovremeno radimo na definisanju modela za dodatnih 50 miliona eura pomoći za prevazilaženje socio-ekonomskih efekata izazvanih krizom. Dogovorili smo i ubrzavanje 18 miliona eura vrijednog zajedničkog programa za pomoć malim preduzećima, najranjivijim kategorijama društva i nezaposlenima", naveli su iz Vlade Crne Gore na Tviteru.