Politika

Milan Knežević u kućnom zatvoru

Autor mondo.me Izvor Dan

Jedan od lidera DF Milan Knežević saopštio je juče da je Viši sud potvrdio presudu Osnovnog suda poslanicima tog opozicionog saveza koji su optuženi da su u februaru 2017. godine verbalno i fizički napali poslanike Demokratske partije socijalista u holu Skupštine Crne

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Knežević se putem video-linka obratio javnosti i saopštio da je juče od strane Osnovnog suda dobio presudu potvrđenu u Višem sudu od sudije Miljane Pavlićević, kao predsjednice vijeća, i sudija Radomira Ivanovića i Branke Bošković, koja je izuzela mišljenje, a koja se odnosi na potvrdu presude poslanicima DF-a za incident koji se desio u februaru 2017. Viši sud je u potpunosti potvrdio presudu predsjednice podgoričkog Osnovnog suda Željke Jovović.

“Ova presuda je poslata dan nakon što sam Specijalnom državnom tužilaštvu dostavio krunski dokaz koji u potpunosti ruši presudu optuženima za pokušaj terorizma. Za kaznu sam ekspresno osuđen na četiri mjeseca kućnog zatvora, sa mogućnošću ukupno šest sati izlaska za to vrijeme. Ako bismo željeli da ironišemo, ispada da je ova presuda pala u pravom trenutku jer se cijela Crna Gora nalazi u svojevrsnom karantinu. Jedino što Vlada ne želi da uvede vanredno stanje”, rekao je Knežević.

Prema presudi Osnovnog suda u Podgorici iz oktobra 2019. godine, Milan Knežević je zbog nasilničkog ponašanja osuđen na četiri mjeseca zatvora u prostorijama u kojima stanuje, dok su poslanici tog opozicionog saveza Branko Radulović, Milutin Đukanović i Marina Jočić za isto djelo osuđeni uslovno.