Politika

Đukanović: Lično ću se angažovati da ljekari dobiju neophodnu opremu

Autor mondo.me

Predsjednik Crne Gore razgovarao sa članovima Nacionalnog koordinacionalnog tima.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

Predsjednik je poručio da treba pojačati napore državnih organa i zdravstvenog sistema da blagovremeno budemo spremni na neminovno dalje širenje zaraze i u Crnoj Gori, prevashodno obezbjeđivanjem dovoljnog broja kapaciteta za liječenje u zdravstvenim ustanovama i opskrbom nužnom medicinskom opremom.

Predsjednik je kazao da će se i lično angažovati da se obezbijedi nedostajuća zaštitna oprema i medicinski materijal i sugerisao sprovođenje aktivnosti pravovremenog testiranja, čime bi se dodatno zaštitilo zdravlje naših građana i ublažilo širenje epidemije.

Đukanović je, kako je saopšteno, izrazio poštovanje za aktivnosti Nacionalnog koordinacionog tijela uz ocjenu da sistem funkcioniše organizovano i da je zahvaljujući tome do sada spriječeno intenzivnije širenje virusa.

"Posebno ohrabruje disciplinovan odnos građana koji su odgovornim ponašanjem doprinijeli da Crna Gora bude poslednja evropska država u kojoj se pojavio korona virus. Imajući u vidu ozbiljnost situacije na regionalnom i globalnom planu, kao i da ključni izazovi tek slijede, izuzetno je važno da svi zadržimo visok nivo discipline, i time sačuvamo svoje, zdravlje medicinskog kadra i društva u cjelini. Treba pojačati napore državnih organa i zdravstvenog sistema da blagovremeno budemo spremni na neminovno dalje širenje zaraze i u Crnoj Gori, prevashodno obezbjeđivanjem dovoljnog broja kapaciteta za liječenje u zdravstvenim ustanovama i opskrbom nužnom medicinskom opremom", zaključeno je na sastanku.