Politika

"Vlada obezbjeđuje ambijent za uspješne pregovore ekspertskih timova"

Autor mondo.me

Vlada obezbjeđuje ambijent za uspješne pregovore ekspertskih timova, i ne komentariše njihovu strukturu, poručili su iz Vlade

Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić
Vlada, kako bi obezbijedila ambijent za uspješne pregovore dvaju ekspertskih timova, neće komentarisati pojedine medijsko-političke navode u odnosu na strukturu našeg pregovaračkog tima.
"Svaki pokušaj osporavanja pojedinaca ili cijelih timova, ujedno je i pokušaj urušavanja cjelokupnog dijaloga. To samo potvrđuje da mnogi, kroz kampanju širenja dezinformacija, nastoje da onemoguće dijalog koji treba da dovede do rješenja i kompromisa, kojem je Vlada posvećena.
Imajući u vidu da aktuelna istraživanja pokazuju da dvije trećine građana Crne Gore smatra da je rješenje ovog pitanja u dijalogu, sa punim uvažavanjem komuniciraćemo s ekspertskim timom crkve, bez pretenzija da se bavimo pitanjem profesionalnog i/ili ličnog kredibiliteta njegovih članova.
U uvjerenju da je dijalog države i crkve jedini ispravan način, u najboljoj vjeri i namjeri očekujemo početak razgovora o Zakonu, na dobrobit svih građana Crne Gore", saopšteno je iz Vlade.