Politika

Brajović: Neki bi nakon dolaska na vlast ukinuli državu

Autor mondo.me

U Crnoj Gori ima onih koji bi, kad bi uspjeli da dođu na vlast, ukinuli državu, ocijenio je lider Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

On je na izbornoj konvenciji SD Cetinja, na kojoj su izabrani delegati za drugi Kongres partije, kao i kandidati za članove Glavnog odbora, rekao da je ta stranka uspjela da sačuva osnovne postulate socijaldemokratije.

"Cetinje je čuvalo onu iskru crnogorstva u ovoj našoj zemlji i iz njega je, najzad, zasijala luča 21. maja 2006. godine koja i dan danas obasjava našu Crnu Goru", rekao je Brajović.

On je kazao da se „svi nadamo i očekujemo neko mirnije vrijeme, kad ko god da pobijedi na izborima, nećemo brinuti mnogo o tome da li će vlast voditi računa o interesima Crne Gore“.

"Mi smo, nažalost, vrlo specifični. Ovdje ima onih koji bi, kad bi im se nekako desilo da dođu na vlast, relativizovali priču o državi, oni bi ukinuli ovu državu", zaključio je Brajović.

Menadžer cetinjskog odbora SD, Zoran Radonjić, istakao je da je ponosan što je socijaldemokrata, jer je, kako je ta stranka sastavljena od onih koji su od devedesetih iskreno za Crnu Goru, dok su drugi ulazili u saveze i u nekim sredinama sarađuju sa onima koji bi da ruše državu.

"Ljubav prema Crnoj Gori vodi ovu partiju, a siguran sam i sve vas", poručio je Radonjić, istakavši da će SD na Cetinju u narednom periodu biti i brojnije i jače.

Predsjednik odbora Ivan Gazivoda je, govoreći o radu funkcionera SD u lokalnoj vlasti, istakao da je jedan od glavnih zahtjeva Socijaldemokrata bio utvrđivanje ukupnog duga Prijestonice koji je iznosio oko 38 miliona eura.

"Danas se možemo pohvaliti time da su javne finansije Prijestonice stabilizovane", rekao je Gazivoda.

Kako je naveo, sve što su SD dosad uradile, kao dio lokalne vlasti uradili, preporučuje ih da zavrijede još veću podršku građana.

„Zato sam danas siguran da smo nakon lokalnih izbora, kada je u pitanju koalicija, napravili pravi izbor, i da će naš rezultat na predstojećim izborima biti bolji od prethodnog", zaključio je Gazivoda.