Politika

Vlada: Tužilaštvo da aktuelizuje rad na predmetima u oblasti šumarstva

Autor mondo.me

Na 159 sjednici Vlade je usvojen Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za sprječavanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu za period 2019-2021. godine, za 2019. godinu.

Izvor: BOJANA CUPIC/Bojana Cupic

U raspravi o bespravnim aktivnostima u oblasti šumarstva Vlada je konstatovala da pojedine nadležne institucije neadekvatno reaguju u predmetima koji se tiču kršenja zakona.

Vlada, budući da je riječ o značajnom državnom resursu, poziva Tužilaštvo da aktuelizuje rad na predmetima koji su pokrenuti, a koji se tiču kršenja zakona u oblasti šumarstva.

Na današnjoj 159. sjednici data je saglasnost na Program rada i finansijski plan Nacionalne turističke organizacije Crne Gore za 2020. godinu.

Vlada je konstatovala da visoke stope ekonomskog rasta i prihoda od turizma kao ključne privredne grane, te povećanje broja noćenja i profil gostiju potvrđuju Crnu Goru kao kvalitetnu, prestižnu i sigurnu turističku i investicionu destinaciju.

Vlada će nastaviti da vodi politiku i preduzima mjere kako bi imidž Crne Gore bio ne samo održan na ovako visokom nivou već i unaprijeđivan.