Politika

Veljović: Procesuiraćemo odgovorne za skrnavljenje državnih simbola

Autor mondo.me Izvor MINA

Crnogorska policija će procesuirati odgovorne osobe za skrnavljenje državnih simbola, jer su vrijednosti nacionalnog ponosa i ne priliči nikome da na taj način ispoljava destruktivno djelovanje, rekao je direktor Uprave policije Veselin Veljović.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Veljović se danas u Centru bezbjednosti Bar sastao sa pomoćnikom direktora Draganom Blagojevićem i rukovodstvom tog centra, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj i rukovodiocima granične policije.

Veljović je kazao da policija usmjerava značajne kapacitete da se u novonastaloj situaciji održi stabilan javni red i mir, jer je njihov prioritetni zadatak zaštita svih građana i očuvanje multieničkog i multivjerskog sklada i suživota.

Načelnik barske policije, Veselin Magovčević, kazao je da je policija u Baru prethodne godine postigla zapažane rezultate.

„Policijsko tužilačke aktivnosti u istragama teških krivičnih djela daju mjerljive rezultate a preventivnim radom policija je spriječila izvršenje najtežih krivičnih djela“, naveo je Magovčević.

Na sastanku Veljovića sa predsjednikom Opštine Bar, Dušanom Raičevićem, konstatovano je da se samo zajednički može graditi sigurnija budućnost građama Bara.

Raičević je rekao da je zadovoljan saradnjom policije i lokalne uprave Bara, koja je u kontinuitetu na visokom nivou sa zajedničkim ciljem stvaranja sigurnog i bezbjednog ambijenta za život i rad naših građana.

On je podsjetio da su pripremne radnje na realizaciji projekta na uvođenju video nadzora na javnim površinama pri kraju, i da će na taj način biti povećana bezbjednost građana, imovine kao i posjetilaca koji borave u Baru.

„Uprava policije će i u narednom periodu kao i do sada u lokalnoj upravi imati pouzdanog partnera uz uvjerenje da ćemo zajedno ići u pravcu rješavanja aktuelnih pitanja u našem gradu“, kazao je Raičević.

Možda ce vas zanimati


Crnu Goru svake godine posjećuje sve veći broj turista.

"Zajednički granični prelaz Sukobin – Murićani prošle godine je zabilježio povećan broj putnika za 14 odsto u odnosu na godinu prije, preciznije ovaj granični prelaz je prošle godine, prešlo 2,7 miliona putnika", navodi se u saopštenju.

Sve aktivnosti policije tokom turističke sezone usmjerene su ka tome da se turisti osjećaju dobrodošlim i sigurnim.

„Na sastanku je konstatovana otvorenost Bara za dalju saradnju u traženju modaliteta rješavanja stambenog prostora za pripadnike policije u Baru i iznalaženja adekvatnog načina kako bi se rješila egzistencionalna pitanja službenika“, zaključuje se u saopštenju.