Politika

Vuksanović Stanković: Neodoljivo podsjećanje na devedesete

Autor mondo.me Izvor Pobjeda

Mnogo elemenata ukazuje da se Zakon o slobodi vjeroispovijesti želi iskoristiti i za određene političke ciljeve koji su nesaglasni sa građanskim uređenjem države, njenim pravom da suvereno odlučuje o svim pitanjima smatra predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Ona je kazala Pobjedi da bi bilo suviše neozbiljno, naivno, a i opasno, ne primijetiti ili potcijeniti takve tendencije i pojave koje dolaze i iz Crne Gore, a posebno iz susjedstva.

Vuksanović Stanković je poručila da "sve to retorički i propagandno neodoljivo podsjeća na devedesete godine prošlog vijeka i politiku koja je mnogo toga lošeg donijela našim društvima".

Ona je rekla da je legitimno pravo svakoga, ko smatra da su mu ovim Zakonom ugrožena neka prava, da iskaže svoj protest na miran način, i ona tu ne vidi nikakav problem, naprotiv.

Vuksanović Stanković kazala je da vjeruje da ogromna većina građana koja protestuje to čini iz iskrenog uvjerenja i ličnog osjećaja uskraćenosti, da je činjenica da protestne litije protiču mirno i bez incidenata i da je to je važna dimenzija čitave priče.

"Sa druge strane, nije dobro što smo svjedoci raznih manipulacija kroz koje se pokušava krerati javno mnjenje i ambijent u kojem ima vrlo malo prostora za argumente i dijalog na bazi činjenica", rekla je Vuksnoavić Stanković.

Ona je ocijenila da je previše propagande, pukih proklamacija i etiketiranja onih koji drugačije misle o ovom pitanju.

"U takvom ambijentu, nažalost, prevladavaju emocije, odsustvo mjere i stavovi koji su uglavnom proizvod pogrešne interpretacije samog Zakona i onoga što je njegova suština i smisao", ocijenila je Vuksanović Stanković.