Politika

Đukanović: Država neće pristati na ucjene

Autor mondo.me Izvor MINA

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vjeruje da će biti dijaloga između premijera Duška Markovića i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i da tu nema drugog izbora, jer država, kako je naveo, neće pristati na ucjene.

Izvor: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Đukanović je u emisiji "Teleskopija", na Radio Televiziji Crne Gore, poručio da se vara onaj ko misli da će istrajnošću u organizaciji litija državu natjerati na kapitulaciju.

On smatra da će doći do dijaloga, jer, kako je naveo, nema tu drugog izbora.

Država, kako je istakao Đukanović, neće pristati na ucjene.

“Kada prvi put pristane na ucjenu, ta država je sama sebi potpisala kapitulaciju", kazao je Đukanović.

On je rekao da je Crna Gora stabilna država, koju štite nadležne institucije.

Đukanović je poručio da Srpska pravoslavna crkva (SPC), time što ne želi da se registruje, želi da se predstavi kao neko ko je iznad države i pošalje poruku da je Crna Gora teokratska država.

Prema njegovim riječima, na tu dilemu treba da odgovori politika i državni organi, ali tu dilemu mora i svaki građanin Crne Gore sebi postaviti.

“Ko god se opredijelio da živi u ovoj zemlji, ima ili planira potomstvo u ovoj zemlji, mora razmišljati da li će da mu ostavi srednjevjekovnu teokratsku srpsku državu Crnu Goru ili građansku i državu multietničke demokratije sa usvojenim evropskim sistemom vrijednosti, u kojoj će svi građani i sve vjerske zajednice imati ista prava i ravnopravan položaj”, naveo je Đukanović.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović gostovao u emisiji "Teleskopija" na Televiziji Crne Gore
Izvor: Youtube/ Predsjednik Crne Gore