Politika

Komšić: Đukanović dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu

Autor mondo.me Izvor MINA

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine (BiH) je na početku mandata uputilo poziv svim predsjednicima država u regionu, uključujući i predsjedniku Crne Gore Milu Ðukanoviću, a za to je glasao i Milorad Dodik, izjavio je danas predsjedavajući Predsjednistva BiH, Željko Komšić

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

On je za sarajevsku N1 televiziju rekao da je Dodik svojom izjavom da Ðukanović nije dobrodošao u BiH, faktički glasao protiv svoje odluke, i pokazao neozbiljnost.

"Ðukanović je ljubazno i državnički odgovorio na pismeni poziv Predsjedništva BiH i uvijek je više nego dobrodošao u BiH", rekao je Komšić.

On je kazao da BiH i Crna Gora imaju izvrsne bilateralne odnose koji neprestano napreduju i koji su primjer dobrosusjedskih odnosa u regionu.

"Uvjeren sam da će se dobra saradnja između dvije države koje nemaju otvorenih pitanja nastaviti u budućnosti, uprkos neodgovornosti i neozbiljnosti pojedinaca poput Dodika", rekao je Komšić, prenosi Tanjug.

Dodik je u ponedjeljak kazao da nije saglasan sa dolaskom Đukanovića u BiH, navodeći da sa posjetom treba sačekati "imajući u vidu dešavanja u Crnoj Gori".