Politika

Zenka: Vlada će tražiti odgovornost zbog nezakonitih upisa

Autor mondo.me Izvor Pobjeda

Crnogorska Vlada ne traži samo ispravku upisa državne imovine na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) nego izričito i odgovornost lica koja su učestvovala u tome, rekao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

On je intervjuu Pobjedi kazao da će odgovornost preispitati sudski organi.

Vlada će, kaže on, preduzeti konkretne korake da se preispitaju sporne odluke i onda će preko nadležnih institucija pokušati da dođe do pravde.

"Vlada ne traži samo ispravku upisa te imovine nego traži izričito i odgovornost tih lica koja su učestvovala u tome", poručio je on.

Zenka je kazao da Mitropolija crnogorsko-primorska ima određenu autonomiju u okviru i da je ona adresa za pregovare.

On je kazao da je svima poznato daje mitropolit Amfilohije ovdje prvi čovjek SPC.

"Ne bi trebalo Crnu Goru mnogo da tangira što negoduje i misli (Aleksandar) Vučić, što nije saglasan. Crnoj Gori treba da je bitno što misle predstavnici pravoslavnih Crnogoraca i Srba u Crnoj Gori", kazao je Zenka.

Prema njegovim riječima, Mitropolija crnogorsko-primorska ima određenu autonomiju u okviru SPC i ovdje je ona adresa za pregovare, "što kaže i Amfilohije".

"I opozicija kojaje bila toliko grlata protiv ovog zakona pozvala je premijera (Duška) Markovića na dan kada se o njemu raspravljalo u parlamentu, da se sastane sa mitropolitom Amfilohijem kao vrhovnim poglavarom Mitropolije u Crnoj Gori", kazao je Zenka.

Tagovi