Politika

Koliko košta čupanje mikrofona u skupštini? 50 odsto plate! (VIDEO)

Autor mondo.me Izvor Pobjeda

Poslanici opozicionog Demokratskog fronta (DF), njih 17. mogli bi da budu kažnjeni oduzimanjem 50 odsto zarade zbog incidenata koje su izazvali u Skupštini Crne Gore krajem godine tokom rasprave o Zakonu o slobodi vjeroispovesti.

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/darkojow

Sedamnaest poslanika te opozicione grupacije moglo bi da budu kažnjeno oduzimanjem 50 odsto zarade zbog mere udaljenja sa sjednice, koju im je izrekao predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, na skupštinskom zasedanju 26. decembra prošle godine, piše Pobjeda.

Poslanici opozicionog Deokratskog fronta protivili su se tada usvajanju Zakona o slobodi vjeroispovesti, izazvali su incidente, čupajući mikrofone i skupštinsku tehniku, a probali su, neuspješno i da aktiviraju pirotehničku napravu. Poslije izrečene mere udaljenja, koju oni nisu poštovali, sukobili su se sa skupštinskim obezbeđenjem, a potom ih je policija sve privela.

Pozivajući se nezvanične izvore, Pobjeda navodi da bi odluka o umanjenju plate poslanicima DF trebalo da bude donijeta do 20. januara, što, kako se navodi, znači da bi im već januarske zarade mogle biti umanjene za pola. Poslovnik predviđa da odluku o novčanoj kazni za poslanika donosi Administrativni odbor, na zahtjev generalnog sekretara parlamenta.

Uprkos protivljenju poslanika DF, Zakon o slobodi vjeroispovesti je usvojen praktično pred zoru u noći između 26. i 27. decembra.

INCIDENTI U SKUPŠTINI CRNE GORE