Politika

Nikšić: Demonstranti prošetali pored kuće Mila Đukanovića!

Autor mondo.me

Demonstranti u Nikšiću, koji protestuju zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovesti, krenuli su ka rodnoj kući predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića!

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Širom Crne Gore nastavljaju se protesti zbog Zakona o slobodi vjeroispovesti, a zabilježeni su i prvi incidenti.

Nekoliko stotina Nikšićana, koji protestuju zbog donošenja zakona kojim crnogorske vlasti otimaju hramove Srpske pravoslavne crkve, krenuli su ka rodnoj kući Mila Đukanovića, prenijele su Vijesti.

Na putu im se ispriječila policija. Okupljeni su pozvali policajce da bace štitove.

Građanima je dozvoljen prolazak ka kući Đukanovića, ali da pri tome ne narušavaju javni red i mir i da se kreću trotoarom, te da se poslije toga na miru raziđu.

Pripadnici policije blokirali su put demonstrantima u Podgorici, kod zgrade Višeg državnog tužilaštva.

Policija je upozorila okupljenje da imaju pet minuta da se raziđu, inače će biti primorani da upotrebe sredstva prinude.

Više stotina građana Podgorice šetalo je ranije preko Morače i tako ometalo saobraćaj. 

Nakon toga su se uputili ka zgradi Javnog servisa RTV CG gđe su održali minut ćutanja. Potom su se Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog uputili ka centru Podgorice. 

Na podgoričkom kružnom toku ka aerodromu desetak mladića potjeralo je policiju koja je potom bacila suzavac. Policajci su morali da se povuku.

U Andrijevici je jedan džip naletio na okupljenu masu, ali nije bilo povrijeđenih.

Zakon je usvojenu petak u crnogorskom parlamentu i za njegovo usvajanje su glasali poslanici vladajuće koalicije i opozicioni SDP. Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je Zakon o slobodi vjeroispovesti.