Politika

PRITVOR 72 SATA: Poslanici Demokratskog fronta zadržani u policiji

Autor mondo.me Izvor Beta

Poslanicima Andriji Mandiću (DF) i Milunu Zogoviću (DF) određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Ispred Tužilaštva su okupljeni funkcioneri i pristalice Demokratskog fronta.

U policiji je saslušano 18 poslanika DF-a uhapšenih posle sinoćnjeg incidenta u Skupštini Crne Gore, uoči izglasavanja Zakona o slobodi veroispovesti. Svi su pušteni osim dvojice.

Kvalifikacije za Mandića i Kneževića su sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje, a za Zogovića - napad na službeno lice.

Poslanici DF su tokom rasprave o zakonu pozvali na sukobe, a pošto su poslanici vladajuće većine odbili amandmane Mitropolije crnogorsko-primorske na zakon, izazvali teške incidente u Skupštini.

Oni su skupštinskoj sali bacili pirotehničko sredstvo, lomili inventar, gađali bocama poslanike vladajuće većine i opozicone SDP, te fizički nasrtali na njih.

Zbog toga su privedeni u policiju, a predsjednik Skupštine Ivan Brajović im je izrekao mjeru zabrane prisustva sjednici u narednih 15 dana.

U međuvremenu svi poslanici opozicionog Demokratskog fronta, osim Andrije Mandića, Milana Kneževića i Miluna Zogovića, pušteni su iz pritvora.

Nakon hapšenja, poslanici vladajuće većine i opozicione SDP su usvojili zakon.



Tagovi