Politika

Policija se razilazi, Marković će razgovarati sa Amfilohijem u Vladi!

Autor mondo.me

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović saopštio je da će premijer Duško Marković u svom kabinetu razgovarati sa mitropolitom Amfilohijem o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti.!

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Mitropolit crnogorsko primorski stigao je sa Cetinja u zgradu Vlade gdje će razgovarati sa premijerom Duškom Markovićem!

Iz centra grada povukao se veliki broj pripadnika interventnih i specijalnih jedinica Uprave policije počeli su da odlaze iz centra Podgorice u skladu sa pozivom premijera koji je tokom rasprave u parlamentu o Predlogu zakona o vjerospovjesti kazao da je moguće da ovakav stepen prisustva bezbjednosnih snaga nije adekvatan".


Poslanici crnogorske Skupštine počeli su jutros raspravu o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica. Tokom rasprave predstavnici opozicije zatražili su od premijera Markovića da prije glasanja o predlogu zakona razgovara sa mitropolitom Amfilohijem. 

Sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske služe moleban na mostu "Blaža Jovanovića" ispred kordona policije, gdje im je spriječen prolaz do manastira Svetog Simeona.

Poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić pozvao je građane iz svih crnogorskih gradova da izađu na ulice i blokiraju puteva kada Vlada odluči da se o zakonu glasa.