Politika

Brajović: Zadatak države da na zakonit način štiti interese građana

Autor mondo.me Izvor MINA

MCP ima pravo da poštujući pravila javnog okupljanja, iskaže stavove i brani svoje interese, a zadatak države je da na zakonit način zaštiti interese svih svojih građana, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević


Povodom današnjeg skupa sveštenstva Srpske pravoslavne crkve ispred crnogorskog parlamenta, Brajović je rekao da je država od Vlade preko radnih tijela Skupštine i plenuma otvorena za dijalog, ali da se podstiče institucionalno iznošenje argumenata.

"To se odnosi kako na ovaj tako i na sve druge zakone", rekao je Brajović agenciji MINA.

Nekoliko stotina sveštenika i monaha Mitropolije crnogorsko-primorske okupilo se danas ispred Skupštine toku sjednica Odbora za zakonodavstvo na čijem je dnevnom redu bio Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije, pozvao je poslanike da ne dozvole da neko izmanipuliše njihovim odlukama i zakonskim odredbama.

Zakonodavni odbor podržao je Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Da je taj predlog zakona u skladu sa Ustavom glasalo je sedam članova Odbora iz vladajuće koalicije, dok su dva, iz opozicije, bili protiv.