Politika

Stopama Nikčevićeve: Službenica MUP-a vrijeđala vjernike, pa se izvinjavala

Autor mondo.me

Trojičindanski sabor vjernika SPC održan u Podgorici imao je svoju Mirnu, a nikšićki Sandru Bugarin

Izvor: MONDO/Ana Božovič

Direktorka Direkcije za azil MUP-a Crne Gore "proslavila," se na Fejsbuku, poput diplomate Mirne Nikčević, koja je u njenom stilu vrijeđala vjernike i crkvene velikodostojnike na saboru u Nikšiću.

"Nije problem Daka duhovni, ni Amfilohije razjareni, no je muka ovaj narod - ovce koje su pohrlili u Nikšić!", napisala je Bugarin na Fejsbuku.

Obrazlažući svoje viđenje istorije i imovinskih odnosa (u sklopu spornog Zakona o slobodi vjeroispovjesti), Bugarin je napisala:

"Ne razumijem. Pa suština je da ono što je uvijek pripadalo državi Crnoj Gori pripada opet u njegovom zakonu a država su njeni građani ne crkveni oligarsi... Građane koji neće da istorijske tekovine pripadnu državi a samim tim i svima nama nikada neću razumjeti!"

Sporni status je ubrzo obrisala, a novim postom uputila je izvinjenje svim vjernicima koje je uvrijedila:

"Izvinjavam se svim vjernicima čije sam prisustvo u Nikšicu kvalifikovala izrazom "ovce". Poštujem svačije opredjeljenje, ali ne volim da bilo ko vrijeđa i prijeti meni i građanima koji misle kao ja, koji se osjećaju kao Crnogorci... a posebno ne smatram hrišćanskim izraze koje mitropolot Amfilohije koristi za nas, izvinjavam se ako su moji komentari nekog povrijedili, ali dozvolite da živimo u građanskom drušvu u kom svako ima pravo na svoje mišljenje", napisala je ona.