Politika

Medojević spriječen da učestvuje na Parlamentarnoj Skupšini NATO-a

Autor mondo.me Izvor MINA

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević spriječen je da učestvuje u sesiji Parlamantarne skupštine (PS) NATO-a koja se od danas do četvrtka održava u Vašingtonu, saopšteno je iz te partije.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Iz PzP su kazali da je Medojević punopravni član Delegacije Skupštine Crne Gore u PS NATO i da je obavjestio rukovodstvo parlamenta da će prisustvovati sesiji koja se bavi bezbjednosnim prijetanjama, hibridnim ratom, terorizmom, uticajem Rusije i Kine u Evropi.

Kako su naveli, generalni sekretar PSA David Hobs obavijestio je Medojevića da ga uprava Skupštine Crne Gore nije formalno prijavila.

Medojević je kazao da nema dilemu da se radi o politički motivisanoj opstrukciji od predsjednika i potpredsjednika Skupština (Ivana) Brajovića i (Branimira) Gvozdenovića jer su, kako je rekao, ocjenili da bi njegovi nastupi i bilateralni sastanci nanijeli ozbiljnu političku štetu crnogorskom režimu.

“Zato su odlučili da po svaku, pa i po cijenu međunarodne blamaže sprijeće moje učešće”, naveo je Medojević.

On je rekao da je o tako skandaloznom odnosu uprave Skupštine obavijestio predsjednicu PS NATO Medlin Mun i Hobsa.

“Siguran da su i oni svjesni da istina o vezama crnogorskog režima sa transnacionalnim kartelima za šverc kokaina, oružja, ljudi, cigareta i pranju prljavog novca polako ali sigurno postaje glavni znak prepoznavanja ove vlasti u međunarodnoj zajednici i da ce sve češće, na ovakve i slične skupove biti pozivani i predstavnici Demokratskog fronta”, dodao je Medojević.

On je kazao da je pripremio prezentaciju o stvarnim vezama ruske mafije, bezbjednosnih struktura, tajkuna sa vrhom crnogorskog režima i audio snimke razgovora Milana Roćena iz 2006 koji to potvrđuju.

“Sve to ću poslati na odgovarajuće adrese, a sve ću detaljno prezentovati na sledecem sastanku PS NATO” istakao je Medojević.