Politika

Nuhodžić: Tolerancija Vlade na korupciju je nula

Autor mondo.me

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je, na nacionalnoj antikorupcijskoj konferenciji, da je tolerancija Vlade na korupciju nula

Izvor: Vlada Crne Gore

“Činjenice o našim mjerama protiv korupcije nesporne su. Vlada se zalaže za odgovoran odnos svih institucija po ovom pitanju – nema imunih i nema selektivnog pristupa."

"Ponavljam poziv upućen sa ovog mjesta 2017. civilnom sektoru – radimo partnerski za dobrobit društva! Naša tolerancija na korupciju je nula. Ako je neko 2017. u to sumnjao, 2019. pravo na tu sumnju nema”, kazao je Nuhodžić.

Glavni pregovarač Aleksandar Drljević istakao je da je napredak u vladavini prava ključan za dinamiku pregovora u svim ostalim poglavljima.

“Zato je vijest da smo ispunili mjerila za otvaranje jedinog neotvorenog poglavlja, 8 Konkurencija, značajna potvrda naših napora. Zahvaljujem EU i članicama na podršci integraciji Crnoju Gori u EU. Njihova iskustva i prakse i ekspertiza civilnog sektora neophodni su nam za uspješno vođenje politika u interesu građana”, kazao je Drljević.