Politika

DPS: Nedolično ponašanje Mandića, nadležni da zaštite prava Škrelje

Autor mondo.me

"Građani Crne Gore još jednom svjedočili da Mandić za svoje postupke ne osjeća ni minimum stida"

Demokratska partija socijalista osudila je ponašanje poslanika Andrije Mandića prema poslaniku DPS-a Luiđu Škrelji.

"Nedoličan postupak Mandića, dodatno je pojačan činjenicom da je odbio da se izvini, te je na taj način potvrdio da nema riječi o afektu i incidentu, već su verbalno nasilje i primitivizam postali glavna politička načela DF-a. Tako su građani Crne Gore još jednom svjedočili da Mandić za svoje postupke ne osjeća ni minimum stida, čime pokazuje svoje pravo lice ogoljenog nevaspitanog nacionaliste i četničkog vojvode", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaju da ovakav diskurs pokazuje da kod Demokratskog fronta "nije prevaziđena retrogradna retorika iz 90ih godina koja za posledicu ima radikalni nacionalizam i sukobe".

"Ta činjenica nas podstiče i ohrabruje da Crnu Goru još snažnije vodimo putem građanskog koncepta razvoja države, u kojem će ovakvi verbalni ispadi zasluživati samo prezir i gađenje. Takav će bez dileme biti i izbor građana Crne Gore, koji godinama unazad vrlo jasno saopštavaju šta misle o ovakvim i sličnim postupcima vojvode Mandića i njegove družine".

DPS je pozvao nadležne institucije da zaštite osnovna ljudska prava Škrelje i ispitaju Mandićeve prijetnje izrečene u Skupštini.