Politika

ABAZOVIĆ: PREGOVORI O FORMIRANJU LOKALNE VLASTI U PODGORICU JOŠ NISU POČELI

Izvor Vijesti

On je kazao da je državna vlast personifikovana kroz Demokratski front (DF), Pokret Evropa sad (PES) i Demokrate delegitiminisana kroz lokalne izbore u Podgorici.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Pregovori o formiranju lokalne vlasti u Podgorici još uvijek nisu počeli kazao je, predsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik u Skupštini Crne Gore Dritan Abazović u emisiji Načisto na TV Vijesti.

“Razlog je taj vjerovatno što još nisu utvđeni konačni rezultati jer se čeka odluka Ustavnog suda ne neke žalbe koje su podnijete”, rekao je Abazović.

On je kazao da je državna vlast personifikovana kroz Demokratski front (DF), Pokret Evropa sad (PES) i Demokrate delegitiminisana kroz lokalne izbore u Podgorici.

Abazović je kazao da ne isključuje pregovore sa PES-om, DF-om i Demokratama.

“Naša koalicija je bila jasna i precizna – rekli smo da ćemo se boriti protiv populizma, nacionalizma i kriminala. Jedina smo lista koja je dala konkretan program za razvoj Podgorice i koja je insistirala na gradonačelniku zato što tvrdimo da je superioran kandidat u odnosu na ostale. Ko želi staro i kontinuitet istog, srećno mu bilo”, rekao je Abazović.

Istakao je da je zadovoljan sa ulogom predsjednika Crne gore Jakova Milatovića u izbornom procesu.

većinu za izglasavanje za gradonačelnika Podgorice “srećno im bilo, a ako nema neka saslušaju šta mi imamo da predložimo”.

“Luka Rakčević je ubjedljivo najbolji kanidat koji je izašao pred građane. Ako se DF drži principa, neka daju Nerminu Abdiću da bude gradonačelnik, mi nećemo u tome učestvovati i idemo u opoziciju. Je li on dobio najviše? DF isključuje ko je dobio najviše, već govori ko je dobio najviše od neke grupacije za koju oni misle da treba da ima gradonačelnika. Što ne daju Nikoli Jovanoviću da bude gradonačelnika u Budvi…”, naveo je Abazović.

“Ukoliko neko želi da mu Andrija Mandić kroji kapu i ako neko želi da bude krpa Andrije Mandića, Milojka Spajića i Alekse Bečića doviđenja. Ukoliko neko želi da bude krpa Mila Đukanovića – doviđenja. Siguran sam da svih šest ljudi sa liste Za bolju Podgoricu ne žele da budu bilo koje strane niti žele da bude dio rugla koji personifikuje parlamentarna većina… Ako neko iz nekog razloga u nekom trenutklu poželi da se naže u tom sastavu, šta da radimo…”, kazao je lider URA.