Politika

Ibrahimović: Stekli su se uslovi za zatvaranje poglavlja 31

Autor Anđela Vukčević

On je ocijenio da su se stekli uslovi za pripremu pregovaračke pozicije da se na narednoj Međuvladinoj konferenciji zatvori poglavlje 31

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Nakon intenzivnih aktivnosti Ministarstva vanjskih poslova, razmjenom verbalne note sa Sjedinjenim Američkim Državama o raskidanju bilateralnog sporazuma o izuzeću državljana SAD iz jurisdikcije Međunarodnog krivičnog suda, ispunjeno je i poslednje završno mjerilo iz poglavlja 31 – Vanjska, bezbjednosna i odbrambena politika, saopštio je predsjednik Bošnjačke stranke, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar vanjskih poslova, Ervin Ibrahimović.

On je ocijenio da su se time stekli uslovi za pripremu pregovaračke pozicije da se na narednoj Međuvladinoj konferenciji zatvori poglavlje 31, a kako je poglavlje 30 – Vanjski odnosi već privremeno zatvoreno 2017. godine, stekli su se uslovi za zatvaranje cijelog klastera 6 – Vanjski odnosi.

“Kako smo i obećali građankama i građanima Crne Gore, 44. Vlada će aktivno sprovoditi evropsku agendu kako bismo do 2028. godine bili spremni za ostvarenje još jednog velikog spoljnopolitičkog cilja nakon ulaska u NATO, punopravno članstvo u EU, a uloga Bošnjačke stranke u ovom procesu je značajna, na šta sam, kao predsjednik Bošnjačke stranke, veoma ponosan”, zaključio je Ibrahimović.