Politika

SPAJIĆ: Dogovor sa Milatovićem moguć, ali sa jasnim principima

Izvor RTCG

On je rekao da će PES biti konstruktivan i neće odmagati u procesima formiranja vlasti u Glavnom gradu.

Izvor: Vlada Crne Gore

Premijer i lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić kazao je da je saradnja sa grupacijom koju je na podgoričkim izborima podržao predsjednik Jakov Milatović moguća, ali da bude zasnovana na jasnim principima.

On je rekao da će PES biti konstruktivan i neće odmagati u procesima formiranja vlasti u Glavnom gradu.

On je, gostujući na RTCG-u, kazao i da smatra da je ministar i nosilac liste PES-Demokrate Saša Mujović najbolji kandidat za gradonačelnika.

"Postoje dva-tri demokratska principa kojih treba svako da se drži u politici - da po broju glasova dobijate odgovornost koju su vam građani dali i da se izbjegnu opstrukcije u budućnosti. Podgorica ne treba da bude talac centralne vlasti, ali je jako bitno da centralna vlast i Glavni grad budu na istom fonu", kazao je Spajić, prenosi portal RTCG.

On je dodao da je saradnja moguća, ali sa jasnim principima.

Komentarišući rezultate lokalnih izbora u Podgorici i Kotoru, kazao je da to nije perfektan rezultat, ali da bi bilo pretenciozno da kaže da nije zadovoljan sa 22 i 26 odsto podrške građana.

Na pitanje da li je izlazak na izbore sa Demokratskom Crnom Gorom bio dobar potez, kaže da je kohezija u Vladi jako dobra.

"Svi uspjesi su potekli od toga", dodao je.

Spajić je rekao da koalicija sa DPS-om nije opcija i dodao da ne učestvuje u pregovorima.

"Želim da budemo konstruktivni, da ostavimo sujete sa strane i radimo u interesu građana", rekao je Spajić.