Politika

KADIĆ: PODNIJEĆEMO PRIGOVOR IZBORNOJ KOMISIJI

Izvor Vijesti

Nosilac izborne liste Pokreta Naprijed Vuk Kadić saopštio je da će podnijeti prigovor Izbornoj komisiji Glavnog grada.

Izvor: Pokret naprijed

U opozicionim političkim krugovima od ponedjeljka se šuška da su vladajuće partije, koje su u nedjelju ostale bez većine u Podgorici, skovale plan za ponavljanje glasanja na biralištu u Doljanima, kako bi Pokret “Naprijed”, koji je ostao ispod cenzusa, navodno izborio parlamentarni status i time im povećao šanse za ostanak na vlasti. Da nisu posrijedi samo spekulacije, jasno je od juče, kad je obznanjen nestanak izvoda iz biračkog spiska sa glasačkog mjesta u tom podgoričkom naselju.

Pokret “Naprijed” najavio je u ponedjeljak da će od gradske izborne komisije tražiti uvid u birački materijal, jer “postoje ozbiljne sumnje da je dolazilo do nepravilnosti na određenim biračkim mjestima...”. Oni su na izborima osvojili 2.233 glasa, a za prelazak cenzusa falila su im još najmanje 203. 

Nosilac izborne liste Pokreta Naprijed Vuk Kadić saopštio je da će podnijeti prigovor Izbornoj komisiji Glavnog grada.

"Naš tim već dva dana u gradskoj Izbornoj komisija pregleda sav materijal i utvrdili smo nepravilnosti na više biračkih mjesta. Na dva - tri mjesta bilo je nevažećih listića koji su glasali za pokret Naprijed”, rekao je Kadić.

Njihov pravni tim sastavlja prigovor koji će, poručio je, podnijeti u zakonskom roku.

Rok ističe u ponoć, a ovoj listi falila su 203 glasa kako bi prešla cenzus.

"Kakva će biti odluka Izborne komisije mi na to ne možemo uticati. Osim Doljana postoji još nekoliko biračkih mjesta na kojima smo utvrdili nepravilnosti. Da li će to biti dovoljan razlog za ponavljanje izbora na tim biračkim mjestima odlučiće izborna komisija", rekao je Kadić..