Politika

PODGORICA: PAR NEPRAVILNOSTI SA GLASAČKIM LISTIĆIMA

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Propusti koji su se desili su uglavnom tehničke prirode, ipak ih treba provjeriti.

Izvor: PGbiro

CDT je saopštio da su im, u toku dana, posmatrači sa većeg broja birališta javili da su birački odbori uočili glasačke listiće na kojima zbog štamparske greške nije bio odštampan serijski broj.

"Iako je ovo tehnički propust, bitno je da se uredno uočava i zapisnički konstatuje, kako ne bi bila dovedena u pitanje zakonitost izbora na tim mjestima", ističu.

Rekli su da od otvaranja biračkih mjesta neprestano ukazuju na problem sa izostankom dijela članova biračkih odbora. "Tako su na biračkom mjestu broj 47 Velje brdo ostala samo dva člana stalnog sastava biračkog odbora, dok su preostala tri otišla da realizuju proceduru glasanja putem pisma. Takođe, na biračkom mjestu broj 58 Vrtić Đina Vrbica, od četiri prisutna člana biračkog odbora dva su pošla za glasanje putem pisama, a dva su ostala na biračkom mjestu", dodaje CDT.

Ovo ne samo da je nezakonito, kako navode, budući da zakon jasno propisuje da na biračkom mjestu moraju biti svi članovi ili zamjenici, već je upitno je li u tom periodu na biračkom mjestu uopšte bilo kvoruma za donošenje odluka.

"Na biračkom mjestu broj 47 Velje brdo, povjerenici za glasanje putem pisma su zaboravili da ponesu mobilnu glasačku kutiju, pa su glasačke listiće vratili u kovertama. Još nije donijeta odluka kako će se dalje postupiti s tim glasačkim listićima", zaključuju.