Politika

MUGOŠA: Zajedno ćemo pokazati na konkretnim primjerima da Podgorica može biti grad za primjer

Autor Vasilisa Grgurević

On je izrazio uvjerenje da će nakon 29. septembra doći do promjena u glavnom gradu i dodao da je odlazeća vlast pokazala u mnogim segmentima funkacionisanja nesposobnost, neznanje i/ili lošu namjeru.

Izvor: MEDIJSKI TIM SD

Kandidat za gradonačelnika i nosilac liste „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“, Boris Mugoša sa kandidatkinjama i kandidatima sa liste obišao je City kvart i tom prilikom istakao izazove vezane za ovaj dio grada, kao i rješenja koja nudi Evropski savez.

„Nalazimo se u gradskom naselju City kvart gdje živi veliki broj građanki i građana. Nažalost, u 21. vijeku govorimo o jednoj urbanoj cjelini sa ogromnim brojem problema. Počev od toga da imamo probleme sa nečistoćom, jer nevjerovatne su scene koje gledamo gotovo svakog dana, gdje počinju da se javljaju i mini deponije u City kvartu. Da ne pričam o nedostatku zelenih površina i adekvatnih dječjih igrališta, problemu parkiranja uz činjenicu da imamo zagušenje kod kružnog toka i mnogim drugim izazovima koje siguran sam da ćemo nakon 29. septembra početi prioritetno da rješavamo”, rekao je Mugoša.

Mugoša je naveo da je Evropski savez predložio konkretna rješenja vezano za ovaj dio grada.

„Ono što je stvarno prioritet da bi bila jedna suštinski urbana cjelina to je dom zdravlja, osnovna škola i vrtić. Planirali smo i podzemnu garažu u vlasništvu glavnog grada. Takođe, predvidjeli smo da zbog ove gužve kod kružnog izgradnju pješačke pasarele ili podzemnog prolaza sa komercijalnim sadržajima. Takođe, moramo u ovom dijelu grada da izgradimo adekvatna dječja igrališta, da radimo na ozelenjavanju brojnih betonskih površina i naravno na urgentnom rješavanju veoma ozbiljnog problema nečistoće”, istakao je Mugoša.

„Ja sam siguran da glas Evropskim savezu, odnosno broj tri na glasačkom listiću znači stabilniju, sigurniju i napredniju Podgoricu, da svi zajedno mijenjamo ovaj grad, jer ovaj grad zaslužuje da bude grad za primjer. Zato još jednom koristim priliku da sve građanke i građane pozovem da 29. septembra daju povjerenje Evropskom savezu. Mi vam garantujemo da ćemo biti vaša produžena ruka, da ćemo biti vama na usluzi 24 sata dnevno i da ćemo svi zajedno mijenjati ovaj grad nabolje i pokazati na konkretnim primjerima da Podgorica suštinski može biti grad za primjer”, zaključio je Mugoša.