Politika

MARKOVIĆ: URADIĆEMO SVE DA POČNE GRADNJA ŠKOLE, VRTIĆA I DOMA ZDRAVLJA U SITI KVARTU

Predsjednik Stranke evropskog progresa Duško Marković i nosilac liste Ilija Mugoša kazali su tom prilikom da "nesposobna, neodgovorna i bahata vlast" mora biti promijenjena, kako bi se u taj kvart i grad "vratio red".

Izvor: SEP

Odlazeća gradska vlast pokazuje na svakom koraku i u svakom trenutku da se ne rukovodi interesima građana već ličnim ambicijama i ciljevima, zbog čega trpe građani i kvalitet njihovog života, i prilika je da se to promijeni 29. septembra – poručili su predstavnici izborne liste „Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković“ u razgovorima i druženju s građanima Podgorice iz Siti kvarta.

Predsjednik Stranke evropskog progresa Duško Marković i nosilac liste Ilija Mugoša kazali su tom prilikom da "nesposobna, neodgovorna i bahata vlast" mora biti promijenjena, kako bi se u taj kvart i grad "vratio red".

Mugoša je, kako je saopšteno, "na mjestu dječjeg igrališta u čijoj je blizini nastala divlja deopnija otpada", najavio da će SEP, "kada nakon promjene vlasti bude u prilici", dovesti tu lokaciju u red, i to u prvih stotinu dana.

"U našem Programu Uredimo Podgoricu je prikupljanje i zbrinjavanje otpada važna stavka koja podrazumijeva pravovremeno prikupljanje i odvoženje otpada i otvaranje savremenih postrojenja za ekološku obradu otpada", navodi se u saopštenju.

Njih dvojica su, dodaje se, obišli i obližnju lokaciju na kojoj je "odavno trebalo da počne gradnja škole i dječjeg vrtića". Marković je kazao da je Vlada u kojoj je bio premijer otkupila prostor nekadašnje fabrike „Radoje Dakić“ s planom da tu budu škola, vrtić i dom zdravlja i dala naloge za početak projekta.

„Prošlo je od tada četiri godine. Mi vidimo da ovdje od toga nema ništa. Imamo lokaciju i prostor koji je pretvoren u smetlište i divlji parking“, kazao je on.

Dodao je da će SEP, "nakon promjene vlasti 29. septembra", uraditi sve da ta lokacija bude privedena namjeni i da na njoj počne gradnja škole, doma zdravlja i vrtića.

„Vrijeme je da promijenimo i gradsku vlast, a nakon toga veoma brzo mijenjaćemo i državnu vlast. Jer nam, kao što nam u Podgorici treba odgovorna vlast, tako nam u državi treba odgovorna državna vlast i vlada koja će znati da štiti državne i nacionalne interese, ali interese svakog njenog građana. … Vrijeme je za odgovorne i profesionalne ljude koji će udahnuti život Glavnom gradu i vratiti dostojanstvo našoj lijepoj zemlji“, kazao je Marković.