Politika

DPS predstavio program: Besplatan vrtić i prevoz u Podgorici, nova bolnica, žičara, solarna elektrana

Autor Milica Mrvaljević

Nosilac izborne liste DPS-a za lokalne izbore u Podgorici “I riječu i djelom” Nermin Abdić predstavio je danas izborni program i najavio da planiraju ukoliko pobijede na izborima besplatan javni prevoz i vrtić, 350 miliona eura investicija, panoramsku žičaru, kao 10.000

Izvor: DPS

“Predizborna kampanja obično je vrijeme krupnih obećanja. Ono što vam ja za početak obećavam je da ćete imati vodu – što trenutno nije slučaj, da ćete imati čist grad bez smeća i da će se utakmice Fudbalskog kluba Budućnost i reprezentacije opet igrati pod Goricom jer ćemo umjeti da održavamo travnatu podlogu na stadionu”, rekao je on.

Pojasnio je da njihov izborni program ima sedam cjelina: ekonomija i preduzetništvo, kapitalni i infrastrukturni projekti, saobraćaj, socijalna politika i osobe sa invaliditetom, higijena grada i zaštita životne sredine, digitalni grad i mladi, kultura i sport.

“Nakon pobjede 29. septembra građani Podgorice imaće besplatan javni prevoz, besplatan vrtić za sve mališane, 350 miliona investicija za četiri godine, panoramsku žičaru kao glavnu turističku atrakciju, omogućavanje legalizacije objekata napravljenih na svojoj parceli nakon 3D ortofoto snimka, 40 autobusa i gradski planetarijum”, kazao je Abdić.

Dodao je da će uvijek biti s narodom, dostupan 24 sata dnevno i na mjestu gdje se rješavaju problemi.

Abdić: Na fašističke izjave odgovaram osmijehom
Na pitanje novinara da prokomentariše tekst objavljen na portalu Borba, Abdić je rekao da na sve fašističke izjave odgovara osmijehom, kao i da ima prijatelje, kumove, rođake, kolege svih vjera i nacija.