Politika

ZENOVIĆ FORMIRA GRAĐANSKI POKRET I IZLAZI NA IZBORE U BUDVI

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

Đorđe Zenović predvodiće građanski pokret na predstojećim vanrednim lokalnim izborima koji će biti održani 17. novembra u Budvi, saznaju nezvanično "Vijesti" iz više izvora.

Izvor: Demokrate

U toku je formiranje novog pokreta koji će okupiti, kako saznaju "Vijesti", sve slobodoumne Budvane i Budvanke, koji su zaista spremni da se bore za interese građana i spriječe dalje propadanje Budve.

Zenović je, nakon devet godina, nedavno napustio Demokrate, razočaran odlukom kako lokalnih tako i partijskih kolega iz podgoričke centrale, da na predstojećim izborima nastupe u koaliciji sa Pokretom Evropa sad.

Zenović je predvodio Demokrate na majskim, takođe vanrednim izborima u Budvi, kad je ova partija uspjela da osvoji četiri odbornička mandata.

Nakon odluke da napusti Demokrate, Zenović je dobio podršku od brojnih građana, da ne napusti svoj politički pravac i oformi pokret koji bi okupio veliki broj nezadovoljnih Budvana i Budvanki aktulenom političkom situacijom.

Naime, nezadovoljstvo građana kompletnom političkom scenom, kako partijama na vlasti, tako i onim opozicione, kulminiralo je ovoga ljeta, kad je Budva doživjela sunovrat - loša turistička sezona, komunalni haos, gomile smeća i prljavština, nefunkcionalna opštinska administracija…

Sve to je uticalo, da Zenović već proteklih dana intezivno vodi razgovore sa građanima, predstavnicima NVO sektora, građanskim aktivistima, koji su spremni da se formira građanski pokret koji bi se zaista borio za prosperitet i spas Budve, uz jasan otklon od svega onoga što se trenutno dešava u gradu.

"Vijesti" su kontaktirale Zenovića koji nije demantovao da formira građanski pokret, ne želeći da za sada komentariše svoje političke planove.

Zenović je napuštajući Demokrate nedavno kazao da “nakon devet godina provedenih u Demokatskoj Crnoj Gori, kao jedan od osnivača iste, odlučio sam da je momenat da svoju političku borbu za ovaj Grad nastavim na svoj način”.

“Od 2019. godine do danas Budva je skliznula u sve protiv čega sam se lično, ali i sa ljudima iz budvanskog odbora Demokrata godinama, borio", napisao je Zenović.

Naveo je i da nijesu imali snage da izguraju i promovišu ideje i da to smatra i svojom ličnom odgovornošću.

"Neko sam ko se od prvog dana bavljenja javnim poslom i politikom bavio Budvom i borio za Budvu, od toga neću odustati ni sada ni u budućnosti. Jednostavno sam smatrao da Budva više ne može i ne smije biti žrtva i moneta za podkusurivanje zvanične Podgorice, Zagreba, Sarajeva, Nikšića, Tirane, Beograda ili Singapura i da se odluke o Budvi moraju donositi u Budvi. Razumijem državnu politiku i legitimne interese partija na državnom nivou, ali nisam više spreman da pravim kompromise na štetu grada u kom sa odrastao i u kom ću živjeti do zadnjeg dana", naveo je Zenović. Proteklih godina budvanskoj i crnogorskoj javnosti Zenović je prepoznat kao borac za zaštitu resursa u Budvi od građevinske mafije. Kao zamjenik sekretara za zaštitu imovine Opštine Budva uspjevao je da u brojnim sudskim procesima zaštiti imovinu metropole turizma.

Isto tako sprječavao je da građevinski lobi realizuje svoje megalomanske projekta na uštrb imovine grada, odnosno građana, štitiće najvrijednije, jedine preostale parcele i lokalitete od Jaza do Buljarice, koji su se našli na meti „investitora“.