Politika

IZBORNA KOMISIJA GLAVNOG GRADA POTVRDILA SVE LISTE

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

'U skladu sa članom 49 Zakona o izboru odbornika i poslanika, Izborna komisija Glavnog grada Podgorice će u subotu u 11 sati u zgradi lokalnog parlamenta, u multimedijalnoj sali, žrijebanjem utvrditi redosljed izbornih lista na glasačkom listiću

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Izborna komisija Glavnog grada potvrdla je svih 13 lista koje su prijavljene za učešće na lokalnim izborima u Podgorici.

Redoslijed izbornih lista na glasačkom listiću i na zbirnoj izbornoj listi biće utvrđen sjutra.

''U skladu sa članom 49 Zakona o izboru odbornika i poslanika, Izborna komisija Glavnog grada Podgorice će u subotu u 11 sati u zgradi lokalnog parlamenta, u multimedijalnoj sali, žrijebanjem utvrditi redosljed izbornih lista na glasačkom listiću i na zbirnoj izbornoj listi na izborima za izbor odbornika u Skupštini Glavnog grada koji će biti održani dana 29. septembra 2024. godine'', najavila je Izborna komisija.

Izborne liste predali su koalicija Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore, kao i koalicija “Za Budućnost Podgorice” koju čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija, Slobodna Crna Gora i Prava Crna Gora.

Liste su predali koalicija "Za bolju Podgoricu Jakov Milatović" koju čine Pokret za Podgoricu, Građanski pokret URA i Pokret za promjene, zatim Demokratska partija socijalista (DPS), Bošnjačka stranka, Stranka evropskog progresa Duška Markovića, Evropski savez, Pokret Preokret, Pokret Naprijed Vuka Kadića, Podgorička lista Andreja Milovića, Crnogorska građanska akcija, Crnogorska evropska partija i Pokret podstanara Podgorica.