Politika

SJUTRA ĆE SE ŽRIJEBANJEM UTVRDITI REDOSLED IZBORNIH LISTA NA GLASAČKOM LISTIĆU NA IZBORIMA U PODGORICI

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

OIK je potvrdio svih 13 izbornih lista koje su predate.

Izvor: PGbiro

Predsjednik Opštinske izborne komisije Glavnog grada Vladimir Filipović saopštio je CdM-u da je za učešće na izborima u Podgorici, koji će se održati 29. septembra, učestvovati 13 lista. Sjutra će se žrijebanjem utvrditi redosljed izbornih lista na glasačkom listiću i na zbirnoj izbornoj listi na izborima za izbor odbornika u Skupštini Glavnog grad, piše CdM.

OIK je potvrdio svih 13 izbornih lista koje su predate.

Za 59 mjesta u podgoričkom parlamentu nadmetaće se liste “I riječju i djelom! – dr Nermin Abdić”, Pokret Evropa sad -Demokrate “Još jače – prof.dr Saša Mujović”, “Za budućnost Podgorice – za grad svih nas”, “Evropski savez – Boris Mugoša- Podgorica za primjer”, “Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković”, “Jakov Milatović- Za bolju Podgoricu”, Bošnjačke stranke “Podgorica svih nas”, “Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu”, “Preokret – ovako više ne može – Srđan Perić”, Podgorička lista – Andrej Milović, Crnogorska građanska akcija (CGA), „Crnogorska evropska partija – Novak Adžić“ i Pokret podstanara Podgorice „Naš grad – Naš dom“ – Nemanja Baošić.

“U skladu sa članom 49 Zakona o izboru odbornika i poslanika, Izborna komisija Glavnog grada Podgorice će u subotu 07. septembra u 11 časova u zgradi lokalnog parlamenta, u multimedijalnoj sali, žrijebanjem utvrditi redosljed izbornih lista na glasačkom listiću i na zbirnoj izbornoj listi na izborima za izbor odbornika u Skupštini Glavnog grada koji će biti održani dana 29. septembra 2024.godine. Žrijebanje će biti obavljeno u prisustvu ovlašćenih predstavnika podnosilaca izbornih lista, koji su u obavezi da dostave ovlašćenje da prisustvuju žrijebanju u ime podnosioca izborne liste i fotokopiju lične karte”, kazali su iz OIK Glavnog grada.