Politika

RAKČEVIĆ: UVEŠĆEMO MJERU "STAN ZA SVE", BESPLATAN PREVOZ ZA PENZIONERE, IZGRADITI DEVET PODZEMNIH GARAŽA...

Izvor Vijesti

Kandidat za gradonačelnika Luka Rakčević je, predstavljajuci program, rekao da će u prvih 100 dana uvesti 50 odsto subvencija za produženi boravak djece za prva tri razreda.

Izvor: MONDO/Vasilisa Grgurević

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je na predstavljanju izbornog programa liste "Za bolju Podgoricu - Jakov Milatović" rekao da će građani danas vidjeti izuzetan plan razvoja grada.

Milatović je rekao da će kandidati za odbornike predstaviti ključne projekte i mjere politike koje se tiču djece, roditelja, penzionera, zaposlenih i nezaposlenih u Podgorici. Istakao je da će biti predstavljeni sajt preko koga će se građani detaljnije sa time upoznati.

Jakov Milatović
Izvor: MONDO/Vasilisa Grgurević

Kandidat za gradonačelnika Luka Rakčević je, predstavljajuci program, rekao da će u prvih 100 dana uvesti 50 odsto subvencija za produženi boravak djece za prva tri razreda. Planiraju i pomoć za trudnice kroz korpu domaćih proizvoda, obezbjeđivanje koševa u svakom kvartu grada, besplatnog prevoza za penzionere, otvaranje bioskopa u KIC-u "Budo Tomović" i kupovinu 50 novih autobusa.

Izvor: MONDO/Vasilisa Grgurević

Istakao je da spremaju izgradnju istočne tribine stadiona pod Goricom, pored koje će biti podzemna garaža. Rakčević je rekao da će u prvih 100 dana započeti rekonstrukciju Jusovače.

Nakon toga planiraju dostaviti pripremu dokumentacije Vladi za izgradnju novih vrtića i škola, i doma zdravlja.

"Podgorica nema vremena za čekanje", rekao je.

Rakčević je istakao da će uvesti mjeru Stana za sve.

On je rekao da planiraju rješavanje problema saobraćaja kroz uvođenje novih autobusa i novih linija, uvođenje bike sharing sistema i adaptabilnih semafora sa Al tehnologijom i izgradnju devet podzemnih garaža.

Rakčević je rekao da će podzemne garaže graditi u Bloku 5, na Trgu Božane Vučinić, u Siti kvartu, na Trgu Golootočkih žrtava, kod hotela Podgorica, istočne tribine stadiona, iza Simpa, Kliničkog centra i iza Beka.

Istakao je da planiraju i veliki dnevni centar za osobe sa smetnjama u razvoju, kao i muzej savremenih umjetnosti-kuću arhitekture i prirodnjački muzej na kasarni Morača.

Izvor: MONDO/Vasilisa Grgurević

Rakčević je rekao da im je ideja da grad godišnje dobije najmanje 15 novih murala.

Kada je riječ o zelenim površinama, istakao je planiraju da svaki dio grada dobije novi park, te da urbane bašte budu u svim djelovima grada.

Istakao je da će omoguciti da u Parku budućnosti svaki roditelj može zasaditi drvo za svoje novorođenče.

U planu je i gradska cvjećara, novi vidikovac, pokretne tržnice u različitim djelovima grada, velika solarna elektrana na rasadniku Zelenila...