Politika

KRAPOVIĆ ODGOVORIO MILATOVIĆU: Ne ulazim u tuđa ovlašćenja, isključivo se rukovodim Ustavom i zakonima

“Na isti način kako mi nije namjera da ulazim u tuđa ovlašćenja zasigurno neću dozvoliti da se bilo ko drugi miješa u moja, kao ministra odbrane”, naveo je Krapović.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Povodom izjave predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića, dužan sam da, radi interesa javnosti, saopštim da se u svom radu isključivo rukovodim Ustavom i zakonima i da nikada sebi ne bih dozvolio da preuzimam bilo kakva ovlašćenja koja mi ne pripadaju, pogotovo kada je riječ o Savjetu za odbranu i bezbjednost, navodi se u reagovanju ministra odbrane, Dragana Krapovića.

Kako je kazao, jednako svjesni ovlašćenja Savjeta, moramo biti svjesni i ovlašćenja ministra odbrane koja su precizno zakonski uređena.

“Na isti način kako mi nije namjera da ulazim u tuđa ovlašćenja zasigurno neću dozvoliti da se bilo ko drugi miješa u moja, kao ministra odbrane”, naveo je Krapović.

Kako dalje navodi u reagovanju, povodom opaske predsjednika Milatovića o pohvalama na račun generala Lazarevića ističem da tom prilikom nisu iznešeni nikakvi “hvalospjevi” već je iskazano elementarno poštovanje za karijeru i doprinos generala Lazarevića, kako od strane članova Savjeta, tako i od mene kao ministra odbrane.

“Nadalje, tražio sam da general Lazarević ostane prisutan tokom rasprave o mom predlogu da bude razrješen dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, iako je predloženo od strane predsjednika Milatovića da tokom rasprave napusti prostoriju u kojoj se sjednica Savjeta održavala”, kazao je ministar odbrane.

Krapović smatra da je sve što radi i predlaže u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore i u interesu Crne Gore i njenih građana, lišeno bilo kakvog partikularnog ili dnevnopolitičkog pristupa, na način koji odgovara ozbiljnosti i dignitetu institucije.

Možda ce vas zanimati