Politika

FILIPOVIĆ: OD 13 LISTA 8 JE DO SADA POTVRĐENO

Autor Milica Mrvaljević Izvor MINA

Izbornoj komisiji Glavnog grada predato je 13 lista za učešće na lokalnim izborima, kazao je predsjednik komisije Vladimir Filipović, navodeći da je do sada potvrđeno osam.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Filipović je agenciji MINA rekao da je rok za predaju lista istekao sinoć u ponoć.

"Od 13 lista osam je do sada potvrđeno, dvije su vraćene na doradu usljed nedostatka adekvatnog broja potpisa“, rekao je Filipović.

Kako je pojasnio, na doradu su vraćene liste „Crnogorska evropska partija – Novak Adžić“ i Pokret podstanara Podgorica "Naš grad - naš dom".

Filipović je kazao da su tri liste koje su juče predate trenutno u obradi, dodajući da očekuje da će večeras imati podatke o njihovoj valjanosti.

Izborne liste juče su predali Bošnjačka stranka, koalicija Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore, kao i koalicija “Za Budućnost Podgorice”.

Listu Bošnjačke stranke koja nastupa samostalno predvodi Edin Tuzović, na čelu koalicije Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore je Saša Mujović.

Koaliciju “Za budućnost Podgorice” koju čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija, Slobodna Crna Gora i Prava Crna Gora, predvodi Jelena Borovinić Bojović.

Liste su ranije predali Demokratska partija socijalista koju predvodi Nermin Abdić, Podgorička lista Andreja Milovića, Stranka evropskog progresa Duška Markovića na čijem je čelu Ilija Mugoša.

Liste su predali i Evropski savez na čijem je čelu Boris Mugoša, Pokret Preokret nosioca Srđana Perića i Pokret Naprijed Vuka Kadića.

Izbornoj komsiji predali su liste i koalicija "Za bolju Podgoricu Jakov Milatović" koju čine Pokret za Podgoricu, Građanski pokret URA i Pokret za promjene, a predvodi je Luka Rakčević, kao i Crnogorska građanska akcija čiji je nosilac Stanko Đuričić.